Måltidene i Gårdstunet barnehage

Måltidene i Gårdstunet barnehage er en viktig del av hverdagen for barn og voksne. Å prate, le, fortelle og ha det hyggelig sammen rundt bordet er en viktig del av måltidene.

Vi har felles frokost på kjøkkenet for alle avdelinger fra kl.07:30-08:30. De som spiser frokost har med egen matpakke og vi serverer melk. I løpet av formiddagen serves det litt frukt på hver avdeling.

Rundt kl.11:00-11:30 er vårt hovedmåltid. Tirsdag og torsdag serveres varm mat fra firma Barnehagematen. Menyen hver uke blir lagt ut på barnehagens internte nettside (tavla). Onsdag og fredag dekker vi bordet med brød og pålegg. Onsdag server vi fiskepålegg som for eksempel fiskekaker. Fredager er det egg på menyen. Barna prøver å smøre på sine egne brødskiver. Mandag er matpakkedag fordi avdelingene ofte er på tur.

Vi ønsker å lære barna bordskikk, og i det legger vi følgende:

• Sitte å vente på tur
  • Unngå søling/grising
  • Spise opp det man har forsynt seg med
  • Prøve å smake på ulike matretter
  • Lære å sende mat til hverandre
  • Småprating rundt bordet, men ikke med munnen full av mat

Noen ganger spiser alle avdelingene sammen på fellesrommet.

Mellom kl.14:30-15:00 er det ettermiddagsmat hvor barna spiser knekkebrød/brød og frukt.