Velkommen til Gårdstunet Barnehage

Gårdstunet barnehage ligger sentralt plassert på Manglerud ved siden av Manglerud gård og politistasjonen rett i nærheten av Manglerud senter og T-bane. Barnehagen består av tre avdelinger; småbarnsavdelingen Fjøset med 12 barn i alderen 1-3 år og to storbansavdelinger, Stabburet og Stallen, med 18 barn hver i alderen 3-6 år.

Barnehagen er en privat andelsbarnehage, det betyr at barnehagen er foreldredrevet. Vårt formål er å drive barnehagen til det beste for medlemmene og deres barn.

Mottoet vårt er Trivsel, lek og glede – Gårdstunet barnehage er stedet. I det ligger det at for å få til lek og glede må barn og personalet trives i sin hverdag. Vi ønsker at barna skal føle seg trygge, ha venner, varierte strukturerte aktiviteter og fri lek. Trivsel hos personalet oppnås når vi føler at vi får til et godt samarbeid og at alle bidrar.

Barnehagen har lyse og trivelige lokaler, med gode romløsninger. Vi har et variert uteområde og kort vei til Østensjøvannet, Tallbergskogen og flere lekeplasser vi besøker innimellom.

Om vinteren blir barnehagens lille akebakke flittig brukt, men vi tar gjerne også turen bort til de store akebakkene i nærheten. Plenene rundt barnehagen blir også brukt til skiløyper for små og store skiløpere.

Mandager er ofte turdag i Gårdstunet. Da tar alle med matpakke og drikke og så går vi på tur i nærområdet, gjerne ti en skog eller en lekeplass. Noen ganger har vi også større utflukter som gårdsbesøk, kino, teaterbesøk og tur til skulpturparken på Ekeberg.

Det siste året før skolestart er det mye spennende som skjer for sjiraffene i barnehagen. De siste årene har vi vært på svømmeopplæring/vanntilvenning, Geitmyra matkultursenter for barn og overnattingstur til Vangen med mange aktiviteter. Les mer om overgang fra barnehage til skole her.

To dager i uka serveres det varm mat, to dager i uka severes brødmat og én dag i uka er det matpakkedag. Utover dette servers det knekkebrød på ettermiddagen og frukt/grønnsaker. Mer informasjon om måltidene i Gårdstunet kan du finne her.

Barnehagen har et stabilt og engasjert personale med alle pedagogstillingene besatt. Vi holder oss oppdatert gjennom ulike kurstilbud både gjennom bydel Østensjø og andre kurs.

Alle kan søke om plass i Gårdstunet. Andelshavere og tidligere andelshavere har prioritet, deretter følger gjeldene opptakskrav som i det kommunale opptaket. Les mer om å søke barnehageplass her.